Puutteenkylä

Tarina kertoo, että kauan aikaa sitten kylällämme asuneesta naisesta. Hän oli kulkenut ”maalikylään” asioille vaikeakulkuisia metsäpolkuja pitkin kesällä  ja talvella hiihtämällä. Joka kerta käydessään kylillä naiselta oli kysytty ”Mitä sitä teille päin kuuluu?”. Vastauksena oli aina ollut ”puutetta, puutetta…”. Tämän jälkeen kyläämme on kutsuttu Puutteenkyläksi.

Kylässä on ollut yhteisöllistä toimintaa jo ennen varsinaista kylätoimikunnan perustamista.

Perustimme kylätoimikunnan 16.6.1993 selkeyttämään hallinnointia ja tiedottamista. Kylätoimikunnan tehtävänä on tuoda esille kyläläisten näkökantoja ja valvoa heidän etujaan tarpeellisiksi katsomissaan asioissa ja tehdä aloitteita kunnan päättäville elimille kylän kehittämiseksi. Tehtävänä on turvata peruspalvelujen säilyminen ja mahdollisuuksien mukaan lisätä niitä sekä myös lisätä kyläläisten yhteistoimintaa ja parantaa viihtyvyyttä kylässä. Toiminnan tarkoituksena on, että jokaisella toiminta-alueen asukkaalla olisi mahdollisuus vaikuttaa oman elin- ja asuinympäristönsä asioihin.

Muuttovoittoinen kylä

 Kylämme sijaitsee n. 10km päässä Kuusamon keskustasta kauniin ja puhdasvetisen Kuusamon järven rannalla ja runsas lukuisten lampien ranta-alueilla. Viimeisen parin kymmenen vuoden aikana on kylälle rakennettu keskimäärin yksi uusi omakotitalo vuosittain. Asukasluku on rakentamisen myötä miltei kaksinkertaistunut.   Kaupungin omistamalle alueelle on valmistumassa Rantakaava-alue. Sen ansiosta kylällemme on tulossa uusia tontteja sekä uusia asukkaita. Kysyntä on ollut aktiivista.

Kylälle on perustettu myös uutta yritystoimintaa mm. majoitus ja matkailu, ratsastus ja aseseppä sekä monivuotisiin kasveihin erikoistunut puutarha. Lisäksi alueella on lukuisia loma-asuntoja, joita asustaa 60 - 70 henkilöä loma-aikoina.

Puutteenkylän puutarha

Sossonniementie 78
93800 Kuusamo

040 529 3241 Terttu (Puutarha)
044 555 0465 Juha


terttu(a)puutteenkylanpuutarha.fi

terttu puutteenkylanpuutarha

© Puutteenkylän Puutarha, Kuusamo 2016 | Design by Davas